El Correllengua visita La Salle l'Alcora

El Correllengua visita La Salle l'Alcora

El Correllengua visita La Salle l'Alcora

El Correllengua visita La Salle l'Alcora

Hui hem rebut el Correllengua al nostre centre. Com tots els anys, el col·legi La Salle obre les seues portes per acollir als alumnes d’altres centres de l’Alcora i a les autoritats. Tots plegats, com a símbol de unió, a l’Alcora celebrem la festa per la llengua en una jornada reivindicativa en la que manifestem l’alegria de compartir la llengua de tots els valencians, mitjà d’expressió i comunicació social.

Els alumnes de tot el centre han viscut aquesta trobada amb plena alegria, decorant el centre amb senyeres, fent cartells i treballant el 9 d’Octubre com a data important per a la Comunitat Valenciana.

L’objectiu d’esta jornada festiva, a més de participar amb el Correllengua reivindicatiu per l´ús i normalització de la llengua vernacla, és manifestar l’alegria que ens permet desenvolupar-nos en societat, compartir la llengua i els assoliments que com a valencians hem aconseguit, fruit dels quals és el nostre patrimoni cultural.

El lema d’enguany ens anima a compartir alegries, i la llengua és el millor mitjà per fer-ho. Amb la paraula ens apropem i ens entenem amb tothom, busquem la proximitat, eduquem, ens relacionem, som capaços d’entendres i avançar com a societat.

Els alumnes han rebut a la comitiva sobre les 11 del matí i al pati gran, els alumnes de 4t d’ESO han llegit un manifest, mentre que altres han mostrat cartells que ells mateixa han elaborat durant aquesta setmana; els alumnes de primària s’han encarregat de l’ornamentació amb la col·locació de senyeres pel centre, tant als corredors com a la tanca del pati; i els alumnes més menuts s’han maquillat el rostre amb els colors de la senyera.

Totes aquestes activitats són expressions que ressalten i donen imatges a l’alegria de formar part d’aquesta societat en la que la llengua és part del patrimoni comú heretat, que hem de conservar i hem de transmetre.

Artículos relacionados

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.