El colegio La Salle de Maó participa en las pruebas Cangur de Matemáticas
El col·legi La Salle de Maó participa en les proves Cangur de Matemàtiques

El passat  16 de març tots els alumnes d’ESO del col·legi La Salle Maó van participar en les Proves Cangur 2017.

La prova Cangur, convocada per la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX) en colaboració amb la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació i la Societat Catalana de Matemàtiques, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional de l’associació Le Kangourou sans Frontières , on Catalunya hi participa amb representació nacional pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació.

En la prova Cangur els participants i les participants d‘arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls.
Història de “Cangur de Matemàtiques” (http://www.aksf.org/history.xhtml)

A principis dels 80, Pedro O’Halloran un professor de matemàtiques a Sydney, va inventar un nou tipus de joc en les escoles australianes: un qüestionari d’opció múltiple, corregit per ordinador, el que significa que milers d’alumnes podrien participar al mateix temps. Va ser un gran èxit per al Concurs Australià Nacional de Matemàtiques.

Més informació a la plana web del col·legi La Salle de Maó

Artículos relacionados

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.