El nostre projecte: REACCIONA!

Els alumnes de tercer d’ESO, acompanyats dels nostres professors de ciències, hem inaugurat un estand aquest dimecres 12 de febrer a la Fira de la Ciència i la Tècnica que organitza la Fundació Rubió al Recinte Firal de Maó.

Estem il·lusionats amb aquest repte que hem preparat a les matèries de tecnologies, biologia i plàstica. Hem participat tota la classe i cadascú de nosaltres ha posat el millor d’ell mateix perquè tot surti bé.

A tecnologies hem après a programar plaques d’Arduino. El nostre professor ens va mostrar les bases i ens vam adonar de les moltíssimes aplicacions que poden tenir. Així vam decidir construir semàfors i treballar per coordinar el funcionament dels de vianants i els de cotxes en un creuament.

Per poder mostrar el resultat d’aquesta feina hem construït una petita maqueta que representa un creuament del nostre poble, Alaior, a on trobam 7 semàfors que funcionen de manera coordinada: 3 de vehicles i 4 per a vianants.

A partir d’aquesta tasca conjunta de tecnologies i educació plàstica, ho vam voler lligar amb el que estem estudiant a biologia i ens vam posar a investigar sobre el sistema nerviós, els òrgans dels sentits i la forma que tenim les persones de rebre la informació del nostre entorn i emetre les respostes adequades.

Amb les professores de biologia hem estudiat quins tipus d’actes són reflexos i quins són voluntaris, hem pogut experimentar amb els nostres sentits i també hem aplicat conceptes de física que vam aprendre a 2n d’ESO per calcular el temps de reacció en petits experiments.

El resultat de tota aquesta feina és el nostre projecte.  Els propers dies 12,13 i 14 de febrer estarem al Recinte Firal de Maó i ens visitaran estudiants de 1r i 2n d’ESO de tota Menorca. Noltros ens organitzarem en grups de 8 alumnes expositors, de manera que tots i totes tindrem l’experiència de compartir la nostra feina amb els visitants.

El dia 15, dissabte, en horari de 9:30 a 13:30h la Fira obrirà les seves portes pel públic general. Estarem encantats de rebre la vostra visita!

Alumnes de 3r d’ESO
Departament de Ciències d’ESO

Traducir »