A la nostra escola el treball per projectes ens permet fomentar la feina en equip entre tots els que formem la comunitat educativa de La Salle a Alaior. Per tant, els pares i mares s’impliquen i s’esforcen  per aconseguir donar una formació integral i significativa, afavorint la coherència entre l’educació familiar i la que proposa l’escola.

Es tracta d’una metodologia activa que forma el que anomenam a La Salle Estructura Cooperativa d’Aprenentatge i esdevé una experiència vivencial i significativa amb activitats motivadores que desperten l’interès dels nostres alumnes. Treballem les capacitats de conèixer, adquirir, aplicar, utilitzar, comprendre i expressar, així com aprendre a valorar la seva pròpia participació.

Mestres, infants i famílies treballem junts per aconseguir un aprenentatge significatiu, autònom i motivat per la resolució de tasques complexes i a la vegada desafiants. Aquesta investigació que es du a terme a casa i culmina en una presentació a la resta de companys, compartint els seus descobriments, cosa que és gratificant pels nostres petits protagonistes.

Com no ha de ser gratificant i significatiu, el protagonisme, el nerviosisme de compartir allò que s’ha treballat, investigat i manipulat juntament amb els pares i mares? L’infant aprèn a pensar, a cercar informació i investigar; experimenta habilitats socials com la de saber escoltar i, sobretot, afavoreix la confiança i l’autoestima. Valora molt més allò que ha après i a la vegada ha d’ensenyar als seus amics i entre tots fem un gran treball en equip.

Aquest trimestre els meus alumnes, els de sisè d’educació infantil, tenien moltes preguntes sobre els doctors, les volien investigar i van decidir que per conèixer una mica més la tasca dels doctors necessitàvem conèixer el nostre cos. Així que a partir de cada una de les preguntes que ells tenien, es va encomanar un treball de recerca, investigació i d’exposició a les famílies.

Algunes de les preguntes a resoldre eren: Som un esquelet? Els ossos es mouen? Com comanda el cervell, què son els cables que tenim dins?, perquè tenim gana?, …

A partir d’aquí a investigar! Així que amb aquestes línies vull agrair la participació de les famílies, la bona feina i el gran acompanyament als fillets i filletes que molt il·lusionats comparteixen la seva experiència, el seu treball i el seu coneixement.

Enhorabona, junts tot és més fàcil!!

Traducir »