La jornada arriba a la quarta edició amb l´objectiu d´acostar la ciència a tots els nostres alumnes  d´una forma més lúdica.

Des del més petits fins els més grans d´educació primària de la nostra escola s´han convertit, per un dia, en autèntics científics. La situació actual, no ha permès viure la jornada, com havíem fet en les edicions anteriors, dirigits pels alumnes d´ESO i acompanyats de familiars. Però així i tot hem pogut gaudir d´uns experiments científics que ens han divertit i sorprès a tots. 

A  infantil, els nins i nines de tres i quatre anys han fet l´experiment del “Paper Màgic”, amb l´àcid el suc d´una llimona que exposat a una font de calor debilita el paper i  permet visualitzar el dibuix  o missatge que s´ha fet prèviament. Mentrestant, a les classes de 5 anys han observat l´acció de capil·laritat dels líquids a través de l´experiment de “L´aigua viatgera”. 

Els alumnes de primer i segon d´educació primària han pogut comunicar-se a través del “Telèfon casolà” fet amb envasos de iogurt . I és què, aquests envàs aprofita el principi de la transmissió de les vibracions de la nostra veu a través d’un fil de llana  que serveix de conductor. A tercer, quart, cinquè i sisè de primària  han experimentat els principi d´acció i reacció de la tercera llei de Newton. Els primers ho han fet mitjançant “El globus coet” i els altres ho han experimentat amb “El cotxe coet reacció”

 

Traducir »