El nostre projecte: REACCIONA!

Els alumnes de tercer d’ESO, acompanyats dels nostres professors de ciències, hem inaugurat un estand aquest dimecres 12 de febrer a la Fira de la Ciència i la Tècnica que organitza la Fundació Rubió al Recinte Firal de Maó.

Estem il·lusionats amb aquest repte que hem preparat a les matèries de tecnologies, biologia i plàstica. Hem participat tota la classe i cadascú de nosaltres ha posat el millor d’ell mateix perquè tot surti bé.

A tecnologies hem après a programar plaques d’Arduino. El nostre professor ens va mostrar les bases i ens vam adonar de les moltíssimes aplicacions que poden tenir. Així vam decidir construir semàfors i treballar per coordinar el funcionament dels de vianants i els de cotxes en un creuament.

Per poder mostrar el resultat d’aquesta feina hem construït una petita maqueta que representa un creuament del nostre poble, Alaior, a on trobam 7 semàfors que funcionen de manera coordinada: 3 de vehicles i 4 per a vianants.

A partir d’aquesta tasca conjunta de tecnologies i educació plàstica, ho vam voler lligar amb el que estem estudiant a biologia i ens vam posar a investigar sobre el sistema nerviós, els òrgans dels sentits i la forma que tenim les persones de rebre la informació del nostre entorn i emetre les respostes adequades.

Amb les professores de biologia hem estudiat quins tipus d’actes són reflexos i quins són voluntaris, hem pogut experimentar amb els nostres sentits i també hem aplicat conceptes de física que vam aprendre a 2n d’ESO per calcular el temps de reacció en petits experiments.

El resultat de tota aquesta feina és el nostre projecte.  Els propers dies 12,13 i 14 de febrer estarem al Recinte Firal de Maó i ens visitaran estudiants de 1r i 2n d’ESO de tota Menorca. Noltros ens organitzarem en grups de 8 alumnes expositors, de manera que tots i totes tindrem l’experiència de compartir la nostra feina amb els visitants.

El dia 15, dissabte, en horari de 9:30 a 13:30h la Fira obrirà les seves portes pel públic general. Estarem encantats de rebre la vostra visita!

Alumnes de 3r d’ESO
Departament de Ciències d’ESO

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.