Enguany les nostres jornades solidàries de La Salle Alaior (Menorca) les hem dedicades a apropar-nos al paper actiu que té la nostra Institució en obres socioeducatives. 

El nostre Fundador, Sant Joan Baptista de La Salle, estava atent al seu entorn i actuava des del carisma cristià per contribuir a millorar la situació de les persones més desfavorides. Aquest exemple el van heretar primer els germans de La Salle i després tots els que formam part de les comunitats educatives lasal.lianes.

Per treballar aquesta identitat i apropar al nostre alumnat a la realitat actual de les Obres Socioeducatives de La Salle al món, hem organitzat una sèrie de xerrades amb els diferents cursos emmarcades dins les Jornades Solidàries 2021 a La Salle Alaior. 

Els grups de primària, han compartit l’experiència d’algunes de les mestres del nostre claustre i també d’un  mestre del claustre de La Salle Maó que han participat en projectes d’estiu amb la nostra ONG PROIDEBA. 

Els grups de secundària han tingut una oportunitat especial de la mà del germà Rafa Matas i han conegut el projecte Fratelli.

El germà Rafa Matas pertany al nostre Sector i actualment està destinat a Roma on ocupa el càrrec de Conseller General de l’Institut formant part de l’equip del nostre Germà Superior General. Ha explicat la seva experiència a Fratelli, al Líban, on La Salle i els Maristes comparteixen missió.

La xerrada del germà Rafa Matas ha suposat una experiència molt interessant pels grups de secundària donat que ens ha permès conèixer la realitat dels projectes que té la nostra Institució a zones desfavorides o de conflicte.

Un any més les Jornades han estat un èxit i ens han permès apropar a l’alumnat als valors del nostre Caràcter Propi i a la realitat de La Salle al món. 

 

Traducir »